Live Blog: Micro Battle 2018
5-11-2018
#MicroBattle uitslagen
Met de prijsuitreiking van afgelopen donderdag is de #MicroBattle 2018 mooi afgesloten! Wij vonden het een geslaagde battle. Maar wat hield de #MicroBattle ook alweer precies in? En welk bedrijf is er met de wisseltrofee vandoor gegaan? Lees snel verder….
Duurzaamheid. Iedereen wil er iets mee, maar het lijkt moeilijk om écht een verschil te maken. Toch zijn er een hoop kleine dingen die je dagelijks kunt doen. Kleine acties die wel degelijk bijdragen aan een betere wereld. Zeker als je ze met een heel team doet!
Punten scoren met duurzaamheid
Nudge en Squarewise daagden bedrijven uit om mee te doen met de #MicroBattle. Tijdens deze battle trokken de deelnemers samen met collega’s drie weken lang ten strijde tegen teams van andere enthousiaste organisaties. De deelnemers verdienden punten met kleine daden die op verschillende manieren goed zijn voor de wereld.
Bedrijven die ten strijde gingen
De volgende organisaties gingen vol enthousiasme ten strijde tijdens de #MicroBattle; Kwattaas, The Change Collective, Gispen, Stimular, Klooker, Mourik, HVC, Gemeente Lelystad, Studenten voor Morgen, De Ceuvel, Zone.college, Thuishaven, Squarewise en Nudge.
De totale impact
Als we inzoomen op de duurzame daad van vegetarisch eten; als groep hebben we in 22 dagen tijd 5 jaar vegetarisch gegeten. Daarmee hebben we 2,4 ton CO2 bespaard wat gelijk staat aan een retourtje Bali (voor 1 persoon…). We hebben 1300 liter water per persoon per dag bespaard, dit is 2,3 miljoen liter water in totaal gedurende de #MicroBattle!
Winnaars per duurzame daad
En dan nu… wie is de winnaar van de #MicroBattle 2018? En wie gaat er vandoor met de felbegeerde wisseltrofee….?
Winnaar van de #MicroBattle 2018
Je kan het misschien al raden… Studenten voor Morgen gingen met de felbegeerde wisseltrofee naar huis! De tweede en derde plek verdienen natuurlijk ook een podium: Café De Ceuvel is als tweede geëindigd. En Stimular eindigde als derde, op de voet gevolgd door Mourik! Allen gefeliciteerd!
29-10-2018
De impact van spullen is enorm! Daarom is een daad bij de #MicroBattle toegewijd aan het verminderen van het kopen van nieuwe spullen. Waarom de impact zo groot is en wat jij hieraan kan doen lees je in deze blog.
De impact van spullen
Nederlanders kopen gemiddeld per jaar voor 2000 euro aan spullen. Denk aan kleding, iPads, speelgoed, kerstballen, meubels en gadgets. Het kopen van spullen heeft een enorme impact op onze planeet. Volgens Babette Porcelijn, schrijfster van het boek ‘De verborgen impact’, zijn spullen zelfs de ergste vervuilers.
Bij het bepalen van onze impact kijken we voornamelijk naar de CO2-uitstoot van onze eigen auto’s en huishoudens, maar het is van groot belang verder te kijken dan onze neus lang is.
De impact die spullen op onze planeet hebben ligt voor het overgrote deel in het maakproces en het transport. Het maakproces van spullen vergt veel grondstoffen, er komen vaak chemische stoffen vrij en het kost ontzettend veel energie. Omdat de productie van de meeste spullen verplaatst is naar lagelonenlanden blijven deze problemen buiten ons beeld. Deze verplaatsing zorgt natuurlijk ook voor een hoge transport impact. De zestien grootste zeecontainerschepen ter wereld stoten evenveel zwavel uit als alle auto’s ter wereld!
Een laptop en spijkerbroek
Als we kijken naar een laptop ligt het merendeel van de impact in het maakproces. Een laptop bevat veel grondstoffen zoals goud, nikkel, koper, kobalt, tin en glas. De mijnbouw is, in combinatie met de productie, met 95% de meest vervuilende fase van een laptop. Het afvalwater van de mijnbouw is daarnaast enorm giftig en stroomt vaak ongezuiverd het grondwater in.
In de productie van een spijkerbroek wordt er een hoop water gebruikt, wel 10.000 liter! Dit is evenveel als ongeveer 200 keer douchen. Bij het verbouwen van katoen worden schadelijke kunstmest en pesticiden gebruikt en ook de chemicaliën die gebruikt worden voor het verven en bleken zijn vervuilend voor het milieu. Maar de grootste impact van een spijkerbroek zit in het wassen en drogen. Hier heb je zelf invloed op!
Wat kan jij doen?
Dit klinkt natuurlijk slecht in de oren, maar hoe kan jij er iets aan veranderen?
- Heel simpel, gewoon minder spullen kopen! Sta even stil voordat je iets nieuws aanschaft, heb je dit echt nodig?
- Kies voor tweedehands of refurbished producten. Er komen steeds meer tweedehandswinkel die goede kwaliteitsproducten verkopen. Ook zijn er steeds meer opties voor refurbished telefoons en andere elektronische producten. Het proberen waard!
- Probeer zo lang mogelijk met spullen te doen. Gaat er iets kapot? Kijk dan of een reparatie mogelijk is in plaats direct iets nieuws te kopen.
- Kies voor kwaliteit boven kwantiteit, zo doe je langer met producten en stel je de volgende aankoop uit.
- Huur of lease spullen, dit zal in de toekomst steeds vaker tot de mogelijkheid behoren!
Met nog 2 dagen tot het einde van de #MicroBattle wensen we alle teams heel veel succes met de eindsprint!
25-10-2018
Heb je je wel eens afgevraagd waarom een uur in de natuur op de lijst staat van de #MicroBattle? Vandaag vertellen we je waarom: tijd doorbrengen in de natuur is een boost voor je gezondheid!
Steeds minder tijd in de natuur
Tegenwoordig brengen we veel tijd door achter de laptop, iPad en mobiele telefoon. Nadat we thuiskomen ploffen we vaak neer op de bank, gooien we de voetjes omhoog en kruipen we weer achter een beeldscherm.
Voor de meeste kinderen is dit niet anders, zij zitten liever urenlang achter de spelcomputer of voor de televisie dan dat zij buiten spelen. De interesse voor natuur lijkt drastisch af te nemen. Ongeveer 25% van de Nederlanders van 18 jaar of ouder komt niet vaker dan een paar keer per jaar in de natuur. Vooral jongeren scoren laag op de hoeveelheid tijd die zij doorbrengen in de natuur.
En dit terwijl tijd doorbrengen in de natuur ons bewezen gelukkiger en gezonder maakt!
Goed voor lichaam en geest
Natuurlijk doet de frisse lucht ons goed, maar tijd doorbrengen in de natuur stimuleert ons ook om meer te bewegen en het reduceert stress. Uit onderzoek blijkt dat studenten die twee nachten in de natuur doorbrachten een lagere cortisolniveaus hadden dan studenten die in de stad overnachtten. Cortisol is het hormoon dat een indicatie vormt voor het ervaren van stress. Voor wie zo’n nachtje in de natuur net een brug te ver is: kantoormedewerkers ervoeren ook minder stress en meer werktevredenheid alleen al bij het zien van natuur. Dit kan vanuit het raam, maar een poster of tv geeft ook dit effect.
Verder worden we ook blijer van natuur, het maakt ons sterker en het is goed voor ons gevoel van zingeving en persoonlijke ontwikkeling.
Verschillende studies tonen aan dat wandelen in de natuur, meer nog dan ‘gewone’ wandelingen, je geheugen verbetert. Ook heeft natuur een positieve invloed op je concentratievermogen.
Het échte herfstweer is nu begonnen, maar daar zijn dikke jassen en truien voor! Hier een paar leuke tips om het uur in de natuur door te brengen:
- Ga op zoek naar een leuke buitensport en vraag je vrienden een dagje mee te gaan.
- Maak een wandeling in het dichtstbijzijnde stadspark, of als je gelukkig genoeg bent in de vrije natuur dicht bij jou in de buurt. Neem eventueel een kleedje mee en wat lekkere (vegetarische, toch weer een punt) broodjes en maak er een heerlijke picknick van.
- Of ga een dagje uitwaaien op het strand!
Wat houdt je nog tegen om zulke gezonde punten te scoren voor de #MicroBattle?
22-10-2018
Tijd voor een update! We zijn alweer halverwege en dat betekent dat alle teams al 13 dagen super duurzaam bezig zijn. Hieronder een mooie impressie van de afgelopen dagen.
Wij vinden het ontzettend leuk om in de tweede helft van de #MicroBattle nog meer van jullie te zien. Dus doe je wat leuks, laat het ons dan vooral weten en leg het vast met een foto!
19-10-2018
Dat vlees- en visconsumptie slecht is voor het milieu, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wat betekent dat stukje vlees op jouw bord nou echt voor de wereld om je heen?
Vlees Impact
Vlees staat op nummer 2 in de impact top 10. Alleen de spullen die we het hele jaar door kopen heeft meer impact op het milieu. In Nederland worden elke dag meer dan 1,5 miljoen dieren geslacht. Gemiddeld eten Nederlanders zo’n 40 kilo vlees per persoon per jaar. Van alles wat we per dag eten en drinken heeft vlees veruit de grootste impact op het milieu. Tweederde van de impact van ons voedsel komt door vlees- en visconsumptie.
Een van de grootste boosdoeners zit in de verborgen impact van veevoerproductie. Naast dat de bodem wordt aangetast zien we dat bos in grote getale wordt gekapt om grond vrij te maken voor veevoerproductie. Minder dan de helft van de beschikbare landbouwgrond wordt daadwerkelijk ingezet voor de productie van voedsel voor mensen, het merendeel wordt gebruikt om veevoer te verbouwen.
Bij de productie van vlees wordt ook ontzettend veel water verbruikt. Voor 1 kilo rundvlees is 15.000 liter water nodig. Met zoveel water kan je 300 dagen douchen! In tegenstelling tot vlees, is voor een kilo aardappelen maar 289 liter water nodig.
Tenslotte zorgen de verschillende broeikasgassen die uitgestoten worden door dieren, voornamelijk koeien, ook voor een negatieve impact op het milieu. Wist je dat een kilo rundvlees uit Nederland gelijk staat aan 22 kilogram uitstoot CO2 per kilo. Dit is evenveel als een auto die 111 km aflegt!
Hoe doe je dat dan?
Tegenwoordig zijn er steeds meer producten voor mensen die liever een dagje geen vlees eten. Zo heeft Vivera een vegetarische biefstukc op de markt gebracht die er wel heel echt uitziet en proeft. Het schap in de supermarkt met vleesvervangers wordt steeds groter!
Wat ook ontzettend leuk is bij vegetarisch koken is dat je er heel creatief van wordt. Vlees is niet langer meer een optie, dus ga op zoek naar heerlijke nieuwe producten die je nog niet kent en probeer ze uit! Ga aan de slag met heerlijke kruiden en specerijen om je gerechten extra veel smaak te geven. Voor inspiratie kan je on- en offline veel geweldige recepten vinden.
Wil jij jouw ‘’vlees voetafdruk’’ verminderen, maar kan je een stukje vlees op z’n tijd wel heel erg waarderen? Word flexitarier! Hierbij kies je er bewust voor minder vlees te consumeren en geniet je er extra veel van als je een dagje toch mag.
Wil je toch écht voor vlees gaan? Kies dan eerder voor een stukje kip, dit kost de aarde een stuk minder aan water en CO2 uitstoot.
Zo win je met een dagje vegetarisch eten niet alleen punten voor de MicroBattle, maar score je ook voor het milieu! Heb jij het al geprobeerd?
15-10-2018
De vierde daad op de lijst gaat over het inkorten van de warme douche naar 2 minuten. Wij merken dat dit nog best een uitdaging is en daarom delen we vandaag tips hoe je hier op een leuke manier punten kan scoren.
Duurzaam douchen
Een douchebeurt zou maximaal vijf minuten in beslag moeten nemen, maar in de realiteit staan we allemaal dubbel zo lang onder de warmwaterstraal. Een goede en lange douchebeurt kan nu eenmaal heel ontspannend zijn…
Te lang warm douchen is echter niet goed voor de conditie van je huid, voor het bedrag op je water- en energiefactuur én vooral voor het milieu. Een gemiddelde douchebeurt duurt 9 minuten waarbij gemiddeld 51 liter water wordt gebruikt.
De impact van de douche zit voornamelijk in de energie (aardgas) die nodig is om het water op te warmen. In de totale impact van wonen scoort de badkamer met 17%, na elektriciteit (22%) en verwarmen (46%) het hoogst. Het bouwen van de woning heeft met 15 procent een lagere impact dan het nemen van al die lange douches! Daarom is het in de battle ook toegestaan langer te douchen als het water volledig koud is.
Maar hoe minder je dan? Doe als eerste alleen het hoognodige onder de douche. Tandenpoetsen en scheren kan bijvoorbeeld ook prima bij de wasbak. En heb je al van de douche timer/ zandloper gehoord? Zo zie je tijdens het douchen hoe lang je er al onder staat en hoeveel tijd je nog over hebt.
Ook is er een douchegordijn dat je helpt aan een korte, duurzame douchebeurt! Na 4 minuten wordt je vanzelf weggejaagd door grote stekels die overeind gaan staan. Het gordijn wordt opgeblazen om je letterlijk de douche uit te duwen. Kunstenares Elisabeth Buecher ontwikkelde deze gordijnen om het water- en energieverbruik te verminderen en mensen bewust te maken van hun consumptiegedrag.
Laat jij je de douche uit jagen? Of denk je dat je zelf je douchetijd kan inperken?
12-10-2018
We zijn van start en de strijd is volop in gang. Om op een leuke en effectieve manier punten te scoren gedurende deze drie weken delen gaan we regelmatig tips en tricks met jullie delen. Today we’re talking trash!
Zwerfvuil
Zwerfafval is slecht voor het milieu en voor veel mensen een grote irritatie. Volgens Staatsbosbeheer lopen schattingen over de hoeveelheid hiervan uiteen van 50 tot 300 miljoen kilo per jaar. Naast dat al dit afval op straat een negatieve impact heeft op onze leefomgeving, komt dit afval uiteindelijk in onze zeeën en oceanen terecht. In de oceanen komen er giftige stoffen uit het plastic vrij die vervolgens in onze voedselketen terecht komen omdat vissen en andere organismen deze opeten.
Bewegen en tegelijkertijd dit probleem aanpakken? Ga dan ploggen!
Bij deze fitnesstrend uit Zweden raap je afval op tijdens je rondje hardlopen. Zo verbeter je je conditie én ben je goed bezig voor het milieu!
Rennen en tijd in de natuur doorbrengen is goed voor je gezondheid, maar op deze manier ook goed voor de wereld! Ploggen is een combinatie van het woord plocka (verzamelen) en jogging. Tijdens deze fitnesstrend rapen hardlopers, tussen het rennen door, zwerfafval op van de grond. Het oprapen van afval is ook nog eens een toevoeging aan je workout. Het bukken om afval op te rapen maakt het dagelijkse rondje een stukje intensiever. Dit gaat van lege waterflesjes en drankflessen tot dopjes en kleine stukken plastic. Het is heel belangrijk dat het afval vervolgens netjes in de afvalbak gegooid wordt. Of verzameld in een tas, om daarna gerecycled te worden. Het gaat bij plogging niet om de hoeveelheid afval dat je opraapt, maar het is een manier ons te verbinden met de gemeenschap en de wereld om ons heen. Of je nou elke dag ‘’plogt’’ of eens per maand, alle kleine beetjes maken een verschil!
Geblesseerd? of niet zo sportief aangelegd? Go ‘’trash walking’’. Dit is hetzelfde principe, alleen dan wandelend i.p.v joggend!
Social media
De trend is over komen waaien vanuit Zweden en verspreid door Europa, de Verenigde staten en zelfs tot in Mexico. Instagram speelt met meer dan 10.000 posts met de tag #plogging een grote rol het succes van de trend!
Als jij ‘’plogt’’ in de natuur en jouw duurzame daad verder verspreid via social media met de #MicroBattle verdien je maar liefst 3 punten!
10-10-2018
Vandaag gaat de #MicroBattle 2018 van start!
Op de Dag van de Duurzaamheid willen wij samen met Nudge en 12 organisaties de strijd aangaan om in drie weken zoveel mogelijk kleine goede acties uit te voeren. Alle kleine acties waar de werknemers mee aan de slag gaan hebben samen een hoop effect, en vaak kosten ze eigenlijk heel weinig moeite. De acties in deze battle dragen allemaal bij aan een beter milieu of een prettigere samenleving. Het is een wedstrijd, maar vooral een manier om samen iets moois te bereiken!
De acties waar we dit jaar mee aan de slag gaan:
Duurzaam
- Voor elke dag dat je geen vlees en vis hebt gegeten
- Voor elke dag dat je geen nieuwe spullen hebt gekocht (onder spullen valt alles behalve voedsel, medicijnen en verzorgingsproducten)
- Voor elke dag dat je de verwarming minimaal 2 graden lager hebt gezet
- Voor elke dag dat je niet langer dan twee minuten warm hebt gedoucht (koud douchen mag langer)
- Voor elke dag dat je minstens 2 stuks zwerfafval hebt opgeraapt
Sociaal
- Voor elke dag waarop je tenminste één iemand ergens mee hebt geholpen (waar je niet voor betaald kreeg)
- Voor elke dag waarop je een onbekende complimenteerde (te awkard? Online een goede recensie geven voor een dienst/ locatie mag ook)
- Voor elke dag waarop je minimaal 1 uur in de natuur hebt doorgebracht, we zijn soepel: een stadspark telt ook
- Voor elke dag dat je contact hebt gezocht met iemand die je niet vaak spreekt
- Voor elke dag waarop je telefoon minimaal twee uur aaneengesloten uit heeft gestaan (of op flight modus) tijdens uren dat je wakker was
De 12 bedrijven die mee strijden
Kwattaas: eenmaal ondergedompeld in het bedrijf, maakt Kwattaas een scherpe analyse en het verbeterplan. En uiteindelijk kunnen zij het ook uitvoeren. Samen. Want alleen dán kun je echt iets veranderen.
The Change Collective: steunt organisaties in hun transformatie naar ‘de nieuwe economie’. Het doel, de strategie en leiderschap worden onder de loep genomen, zij hervormen de organisatie en de impact. Dit is hoe The Collective Change de wereld verandert, organisatie voor organisatie. Zij doen mee aan de #MicroBattle omdat ze geloven dat dit de beste manier is een voorbeeld te stellen.
Gispen: Als meubel ontwerper, producent én leverancier wil Gispen omgevingen creëren die een positieve invloed hebben op mensen. Dit doen zij door inspirerende, duurzame en circulaire inrichtingen te ontwikkelen. Gispen gelooft in een businessmodel waarin zij hun verantwoordelijkheid nemen voor alle eerder geproduceerde meubels. Zo zorgen zij dat grondstoffen en producten zoveel mogelijk worden hergebruikt en verspilling wordt voorkomen.
Stimular: deze Stichting doet mee aan de #MicroBattle omdat duurzaamheid centraal staat in hun werk. De missie is dat ondernemers en managers in alle beslissingen duurzaamheid meenemen.
Klooker: hun overtuiging is dat in principe iedereen een eerlijk en duurzaam leven wil. Klooker helpt je in simpele, praktische stappen de verschillende onderdelen van je leven te verduurzamen. Elk stapje de duurzame kant op is er èèn!
Mourik: zij vinden het van belang om groen en sociaal actief te zijn. Als één van de grootse familiebedrijven van Nederland weten ze namelijk hoe belangrijk het is om voor elkaar, anderen en de wereld om ons heen te zorgen. Mourik gaat zich daarom de komende weken inspannen om met hun groene en sociale daden ook andere collega’s en klanten te inspireren om actief bij te dragen aan een betere wereld.
HVC: is verantwoordelijk voor het duurzaam afvalbeheer van haar aandeelhouders. Daarnaast produceert HVC duurzame energie. Deze energie leveren zij aan gemeenten, waterschappen, bedrijven en particulieren. Verder ondersteunen ze bij maatregelen om lokaal te verduurzamen.
De Gemeente Lelystad: op een inspirerende manier biedt Lelystad haar inwoners ruimte, rust, groen en woonmilieus met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. In zo’n omgeving past een organisatie die stuurt op resultaten en afspraken en waar het tonen van eigen initiatief altijd wordt gewaardeerd en gestimuleerd.
Studenten voor Morgen: Morgen is het studentennetwerk voor een duurzame toekomst. Deze landelijke studentenorganisatie stimuleert studenten om te kiezen voor een duurzame levensstijl, studie en carrière.
Café de Ceuvel: is opgericht door mensen die een verschil willen maken, dit begint bij jouw bord. Het voedselsysteem is een van de grootste oorzaken van de klimaatverandering en andere sociale problemen. Dit gaat veel verder dan een ‘organic’ label.
Thuishaven: is een groeiplek voor duurzaamheid, met een voedselbos, locatie voor trainingen, tijdelijk wonen en groene energie productie d.m.v. zonnepanelen en een windmolen. Keuzes maken, liefst dienstbaar aan aarde en medemens, daar gaat het op, vanuit jouw eigen situatie.
Zone College: haalt je beste binnenste buiten! Zij zijn een school met innovatief groen en duurzaam onderwijs. Een plek waar leerlingen en studenten groeien, over hun grenzen heen stappen en zich thuis voelen. Zone.college heeft een vmbo.zone en een mbo.zone waarin ze theorie en praktijk combineren. Vanuit de MBO dier.zone vertegenwoordigen 3 onderwijsteams van locatie Doetinchem en Zwolle de #MicroBattle.
Wij wensen alle deelnemers heel veel succes and let the games begin!
04-10-2018
Nog maar een week en dan gaat de #MicroBattle 2018 van start! Samen met Nudge hebben we de afgelopen weken hard gewerkt om zoveel mogelijk partijen enthousiast te krijgen voor de Battle en dat is gelukt. Inmiddels hebben 10 organisaties gezegd mee te doen en daar sluiten zich mogelijk de komende dagen nog een aantal bij aan. We hopen daarmee dit jaar met ongeveer 15 organisaties de strijd aan te gaan.
Wie die leuke organisaties zijn die dit jaar met elkaar de strijd aan gaan? De totale lijst blijft nog even geheim, maar bij deze alvast een preview:
Enthousiast geworden van deze lijst? Opgeven kan nog steeds! Meld je snel aan door een mail te sturen naar vanwelie@squarewise.com of bel met 020-447 39 25.
(For English, see below)
Duurzaamheid, we zijn er allemaal (in meer of mindere mate) mee bezig. Niet alleen in organisaties werken we aan ambitieuze duurzaamheidsdoelen, zelf streven we ook steeds hogere idealistische ambities na. Omdat we hier vaak weinig directe resultaten van zien kunnen we er moedeloos van worden. Daarom is het tijd om de kleine idealistische daden weer te vieren!
Squarewise en Nudge dagen jouw organisatie uit om vanaf 10 oktober mee te doen aan de #MicroBattle 2018. 21 Dagen lang kan je met je team scoren op tien verschillende duurzame en sociale punten. Wij zorgen ervoor dat de scores online goed bijgehouden kunnen worden. Na drie weken wordt de gemiddelde score van jouw team berekend en maken we de winnaar tijdens een informele prijsuitreiking bekend. Wie weet gaat jouw team er straks vandoor met de felbegeerde MicroBattle-wisseltrofee!
Vorig jaar (toen de battle nog #MicroIdealenChallenge heette) deden er tien organisaties mee, waaronder Vandebron en Moyee Coffee. Café de Ceuvel heeft toen de wisseltrofee weten te bemachtigen. Dit jaar pakken we het grootser aan! Want hoe meer bedrijven, des te meer medewerkers, des te groter het verschil dat we met z’n allen kunnen maken!
Hoe kan je punten scoren? Door bijvoorbeeld…
…elke dag minstens 2 stuks zwerfafval op te rapen
…elke dag iets anders dan vlees en vis te eten
…elke dag minimaal 1 uur in de natuur door te brengen, we zijn soepel: een stadspark telt ook
…elke dag contact te zoeken met iemand die je niet vaak spreekt
Wat levert het op om deel te nemen aan de #MicroBattle 2018?
Impact: Veel kleine acties, samen met anderen, maken een groot verschil
Teambuilding: Samen met je collega’s werken aan hetzelfde doel
Inspiratie: Laat medewerkers kennis maken met verschillende maatschappelijke en duurzame thema’s
Publiciteit: De acties van de deelnemende bedrijven worden verspreid op Facebook, Twitter en Instagram!
…. en natuurlijk:
Prijs: Maak kans op de wisseltrofee en eeuwige roem!
Geïnteresseerd? Laat het ons dan snel weten om je van deelname te verzekeren en sluit je aan bij een netwerk van gemotiveerde mensen! Je kunt contact opnemen met Lisa (vanwelie@squarewise.com of via 020-447 39 25)
Micro Battle in het kort:
Sustainability – we are all in some way involved with it. Not only do organizations work towards ambitious sustainability goals, in our personal lives we also strive for higher and higher idealistic ambitions. Often, we do not see direct results from these efforts, and it can make us feel discouraged. That’s why it is time to celebrate the small idealistic deeds again!
Squarewise and Nudge challenge your organization to participate in the #MicroBattle 2018. For 21 days, your team can score five sustainable and five social points. We’ll make sure you can easily fill in and keep track of your score online. After three weeks, the average score of your team is calculated and based on that the winner will be announced. And who knows, maybe your team will walk away with the renowned #MicroBattle trophy!
Last year (when the battle was called #MicroIdealenChallenge) ten organizations participated, including Vandebron and Moyee Coffee. Café de Ceuvel managed to score the highest score and brought the trophy to their bar. This year, we want to involve more companies and make it even bigger. Because the more companies, the more employees, the greater the difference that we are making together!
How can you score points? For example…
… pick up at least 2 pieces of litter every day
… eat every day something different than meat and/ or fish
… spend at least 1 hour in nature every day, we are flexible: a city park also counts
… contact someone you don’t speak to regularly.
What do you get out of participating in the #MicroBattle 2018?
Impact: Many small actions, combined together, make a big difference
Teambuilding: Working together with your colleagues on the same goal
Inspiration: Get familiar with various social and sustainable themes
Publicity: The actions of the participating companies are shared on Facebook, Twitter and Instagram (Nudge alone has over 18.000 followers)!
…. and of course:
The ultimate prize: Win the #MicroBattle trophy and eternal glory and fame!
Interested? Let us know and join our network of motivated people! Contact Lisa (vanwelie@squarewise.com or via 020-447 39 25).